2. Visual Studio 2010'da AJAX Tools ve ScriptManager Eklenmesi

Visual Studio 2010 ile beraber artık AJAX Tools için Script Manager eklenmiyor arkadaşlar. Artık ToolkitScriptManager adlı yeni bir etiketimiz var. Ancak buna girmeden kritik birkaç noktayı hatırlatmak istiyorum:

AJAX nesnelerini sayfamızda kullanabilmek için sayfanın üstünde register edilmesi gereken şöyle bir satır da var. Bu 2010 öncesinde de olan bir noktadır. Öncelikle bunu atlamayın.


<%@ Register Assembly="AjaxControlToolkit" Namespace="AjaxControlToolkit" TagPrefix="ajx" %>


Ardından AJAX sisteminde çalışmasını istediğiniz sayfa kısmının en üst satırına alttakine benzer bir etiket açıyoruz. id kısmı tabi ki size kalmış:


<ajx:ToolkitScriptManager runat="server" id ="id_toolscriptmanager"></ajx:ToolkitScriptManager>

Yukarıdaki satıra bakarsanız, ajax nesnelerini hangi uzantıyla çağıracağınızı da sizin belirlediğini görebilirsiniz. Bu satırı aynen alırsanız "<ajx:" diye başlayacak şekilde ajax nesnelerinizi eklersiniz. Bu etiket accordion, timer gibi ajax kütüphanesinde tanımlı nesneler için geçerlidir. Yoksa standart bir butonu yine "<asp:" olarak almanız gerekli.
Bunu da ekledikten sonra son olarak aşağıdaki kod bloğunu ekliyoruz:

<asp:updatepanel runat="server" ID="id_updatePanel">
<ContentTemplate>


<%-- Tüm nesneleri buraya koyacağız--%>


</ContentTemplate>
</asp:updatepanel>

Yukarıdaki  "<ContentTemplate>" etiketleri arasına ne eklerseniz ekleyin, AJAX standartlarında çalışacaktır. Örneğin ekleyeceğiniz standart bir asp butonu artık çalışırken sayfayı yenilemez ve çok daha kullanışlı bir çözüm geliştirmiş olursunuz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Her türlü eleştiri, görüş, öneri, soru ve açıklamanızı yazmaktan çekinmeyin. (You might write in English, too)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bootstrap 4.1 Same Height Nav Tab Pane in Modal